Feldenkrais –
Bewust worden door bewegen

 

Vanuit de Feldenkrais methode werken we aan bewust worden door bewegen. Door eenvoudige en speelse bewegingen (meest liggend of zittend op de grond) ontdek je nieuwe mogelijkheden om te bewegen. Je leert met aandacht te gaan staan, zitten en lopen en je ontdekt je gewoontepatronen ( je houdt je adem in als je iets doet, of je gebruikt teveel kracht).

In deze gewoontes speelt niet alleen beweging een rol, maar ook voelen (je niet bewust zijn van bepaalde delen van jezelf) en denken (dit kan ik niet, heb ik nooit gekund).

Het bewust ervaren van hoe je beweegt vermindert spanning, vermoeidheid, pijn en stijfheid. Je ontdekt meer mogelijkheden om op verschillende manieren te bewegen en te handelen. Ervaar wat bewust bewegen doet met je lichaam en geest en hoe goed dat voelt in het leven van alledag. Mindful bewegen, dat is Feldenkrais.

De cursus is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar haar/ zijn bewegingspatronen en daarin verandering wil brengen. Daarnaast kan deze cursus voor mensen met (langdurige) lichamelijke en/ of stress klachten een verrassend therapeutisch effect hebben.