MIRIAM KUIPER – Founder/owner Studio 44, teacher Pilates en Barre, massage

 

 

“Beweging is mijn passie”

Als klein meisje heb ik de klassieke dansopleiding aan de Nationale Balletacademie gedaan en daarop aansluitend 1 jaar HBO moderne dans in Rotterdam. Dansen was mijn leven.

Toen ik ouder werd ben ik fysiotherapie en daarna manueel therapie gaan studeren en heb 14 jaar als therapeut gewerkt.

In 2005 ben moeder geworden en heb nu 3 kinderen, 2 zonen en 1 dochter. 

2013 ben ik ‘Working Health’ gestart. Hiermee wilde ik meer doen aan de preventie van klachten. Clienten helpen de oorzaak achter de klachten te achterhalen en hieraan te werken. Ik raakte gefascineerd door de holistische denkwijze en een integrale aanpak van gezondheidsproblemen. Ik ben groepslessen gaan geven waarin ik pilates gaf en mijn fysiotherapeutische kennis kon inzetten om de mensen beter te laten bewegen.

Daarnaast ben ik mij steeds verder gaan verdiepten in beweging door te leren over: ‘Integral Movement’, ‘Anatomy trains’, ‘Fascial fitness’, ‘Barre concept’, ‘Neurokenetic Therapie’, Yoga teacher training en ‘Pilates Equipement opleiding van BASI’.

Door deze nieuwe kennis en inzichten kon ik mijn droom: Studio 44, realiseren. Een Centrum waar ik kon samenweken met andere docenten en specialisten op het gebied van Gezondheid en Beweging, Health & Movemenbt, zodat we met z’n alle konden groeien naar een integrale manier om gezondheid te benaderen.

Studio44 bestaat vanaf september 2016, met een officiele opning in maart 2017.

 

In mijn pilates lessen geef ik niet alleen les middels de klassieke pilates methode, maar pas ik vele andere methodes en trainingen toe. Ik wil de mensen leren contact te maken met hun lichaam zodat ze gaan ontdekken hoe ze staan en hoe ze bewegen. Hierdoor worden ze bewust van minder effectieve bewegingspatronen en komt er ruimte voor nieuwe, gezonde patronen voor bewegen.

Ik geef mijn klanten ‘motor control’ , een mooi woord wat wil zeggen dat je de sturing vanuit de hersenen naar de spieren traint, waardoor de spieren een effectieve coördinatie krijgen voor elke vorm van bewegen.

Daarbij maak ik mensen bewust van stabiliteit vanuit de bekkenbodem en de diepere gelegen musculatuur. Niet alleen voor de lage rug maar ook de heupen, de knieen en schouders komen aan bod.

De lessen zijn leuk, gevarieerd en helpen je het beste uit je eigen lijf te halen.

 

 

 

Bewaren

 

 

 

Bewaren

 

 

 

Bewaren

 

 

 

Bewaren

 

 

 

Bewaren

 

 

 

Bewaren

 

 

 

Bewaren

 

 

 

Beware

 

 

 

Bewaren