Miriam Kuiper

Founder/owner Studio 44, teacher Pilates, Barre en massage

Studio 44, een centrum waar ik kan samenwerken met andere docenten en specialisten op het gebied van gezondheid en geweging, ‘Health & Movement’, zodat we met z’n allen konden groeien naar een integrale manier om gezondheid te benaderen.

Van een klein meisje met een droom tot de realisatie van Studio 44

“Beweging is mijn passie”

Als klein meisje heb ik de klassieke dansopleiding aan de Nationale Balletacademie gedaan en daarop aansluitend 1 jaar HBO moderne dans in Rotterdam. Dansen was mijn leven.

Toen ik ouder werd, ben ik fysiotherapie en daarna manueel therapie gaan studeren en heb 14 jaar als therapeut gewerkt.

In 2005 ben ik moeder geworden en ik heb nu 3 kinderen: 2 zonen en 1 dochter.

2013 ben ik ‘Working Health’ gestart. Hiermee wilde ik meer doen aan de preventie van klachten. Cliënten helpen de oorzaak achter de klachten te achterhalen en hieraan te werken. Ik raakte gefascineerd door de holistische denkwijze en een integrale aanpak van gezondheidsproblemen. Ik ben groepslessen gaan geven waarin ik pilates gaf en mijn fysiotherapeutische kennis kon inzetten om de mensen beter te laten bewegen.

Daarnaast ben ik mij steeds verder gaan verdiepten in beweging door te leren over: ‘Integral Movement’, ‘Anatomy trains’, ‘Fascial fitness’, ‘Barre concept’, ‘Neurokenetic Therapie’, Yoga teacher training en ‘Pilates Equipement opleiding van BASI’.

Door deze nieuwe kennis en inzichten kon ik mijn droom: Studio 44, realiseren. Een Centrum waar ik kon samenwerken met andere docenten en specialisten op het gebied van Gezondheid en Beweging, Health & Movement, zodat we met z’n allen konden groeien naar een integrale manier om gezondheid te benaderen.

Studio44 bestaat vanaf september 2016, met een officiele opning in maart 2017.

De pilates lessen

In mijn pilates lessen geef ik niet alleen les middels de klassieke pilates methode, maar pas ik vele andere methodes en trainingen toe. Ik wil de mensen leren contact te maken met hun lichaam zodat ze gaan ontdekken hoe ze staan en hoe ze bewegen. Hierdoor worden ze bewust van minder effectieve bewegingspatronen en komt er ruimte voor nieuwe, gezonde patronen voor bewegen.

Ik geef mijn klanten ‘motor control’ , een mooi woord wat wil zeggen dat je de sturing vanuit de hersenen naar de spieren traint, waardoor de spieren een effectieve coördinatie krijgen voor elke vorm van bewegen.

Daarbij maak ik mensen bewust van stabiliteit vanuit de bekkenbodem en de diepere gelegen musculatuur. Niet alleen voor de lage rug maar ook de heupen, de knieen en schouders komen aan bod.

De lessen zijn leuk, gevarieerd en helpen je het beste uit je eigen lijf te halen.

Missie & Visie Studio 44

De missie van Studio 44 is een holistisch en multidisciplinair centrum creëren waar onze cliënten, door middel van het opdoen van kennis en ervaring, leren over hen eigen gezondheid en bewegingspatronen. Wij helpen onze cliënten om verantwoordelijkheid te kunnen nemen over hun eigen gezondheid en streven samen naar een optimale manier van bewegen om zodoende meer weerbaar te zijn tegen klachten en het mooiste lichaam te krijgen dat bij hen past.

Studio 44 wil daarbij een brug slaan tussen de reguliere geneeskunde en het alternatieve circuit. Met onze technische en wetenschappelijke achtergrond gaan wij ook samenwerkingen aan met specialisten op het gebied van energie en spiritualiteit. Hierdoor is het mogelijk een breder en vollediger totaalbeeld te krijgen van het individu, met zijn of haar gezondheidsprobleem.

Onze specialisten hebben een holistische denkwijze. Dit wil zeggen dat we ervan uitgaan dat er naast het fysieke en mentale lichaam (waarop met name de geneeskunde en de psychologie zich richt) er ook een energetisch en spiritueel lichaam bestaat.

Door het individu te zien met deze “4 lichamen” en gebruik te maken van specialisten op al deze vlakken, ben je in staat beter in te schatten in welk lichaam er hulp nodig is om jouw gezondheid verder te optimaliseren.

De onderlinge samenwerking van onze professionals en de optelsom van kennis op al deze verschillende vlakken, maakt Studio 44 uniek. Een droom die ik in 2008 had en die nu werkelijkheid is.

E-mail

info@studio44haarlem.nl

Telefoonnummer

(+31) 6 24890174 

(Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 10:00 – 15:00)

Adres Studio 44

Burgwal 44
2011 BE Haarlem