MIRIAM KUIPER – Founder/owner Studio 44, teacher Pilates en Barre, massage

 

Al mijn hele leven heb ik een passie voor bewegen. Als klein meisje heb ik de dansopleiding aan de Nationale Balletacademie gedaan. Dansen was mijn leven.

Toen ik ouder werd ben ik fysiotherapie en manueel therapie gaan studeren en heb 14 jaar als therapeut gewerkt.

In 2005 ben moeder geworden en heb nu 3 kinderen, 2 zonen en 1 dochter.

Vanaf 2012 dans ik af en toe in Dansgroep Haarlem waar ik opnieuw mijn dans passie heb teruggevonden.

2013 ben ik ‘Working Health’ gestart. Ik wilde meer doen aan de preventie van klachten. Ik wilde aan de oorzaak achter de klachten gaan werken met mensen die graag willen bewegen. Ik ben groepslessen gaan geven waarin ik pilates gaf en mijn fysiotherapeutische kennis kon inzetten om de mensen beter te laten bewegen.

Daarnaast ben ik mij steeds verder gaan verdiepten in beweging door te leren over: ‘Integral Movement’, ‘Anatomy trains’, ‘Fascial fitness’, ‘Barre concept’ en ‘Neurokenetic Therapie’.

Door deze nieuwe kennis en inzichten ontstond mijn droom voor Studio 44. Een studio waar ik kon samenweken met andere docenten en specialisten zodat het een kennis bolwerk kan worden voor gezondheid en beweging, een Health and Movement centre.

Vanaf september 2016 is mijn droom werkelijkheid geworden.
Studio 44 is een feit.

In mijn pilates lessen geef ik niet alleen les middels de klassieke pilates methode, maar pas ik vele andere methodes en trainingen toe. Ik wil de mensen leren contact te maken met hun lichaam zodat ze gaan ontdekken hoe ze staan en hoe ze bewegen.

Ik geef mijn klanten ‘motor control’ , een mooi woord wat wil zeggen dat je de sturing vanuit de hersenen naar de spieren traint, waardoor de spieren een effectieve coördinatie krijgen voor elke vorm van bewegen.

Daarbij maak ik mensen bewust van stabiliteit vanuit de bekkenbodem en de diepere gelegen musculatuur. Ik probeer foutieve bewegingspatronen te doorbreken en nieuwe aan te leren.

De lessen zijn leuk, gevarieerd en helpen je het beste uit je eigen lijf te halen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beware

Bewaren