Veelgestelde vragen

Alles over onze pilates, yoga, barre lessen en meer.

Hier vind je antwoorden op al je vragen over onze lessen, faciliteiten, diensten en meer. Ontdek hoe je het meeste uit jouw ervaring bij ons kunt halen binnen yoga, pilates, barre, life coaching, manuele therapie, mindfullness, voeding en meer.

Algemene FAQ

Wat zijn de openingstijden van Studio 44?
Studio 44 is bereikbaar vanaf maandag t/m vrijdag van 10:00 – 15:00. Voor de actueelste informatie over bepaalde lestijden en rooster kun je ons online lesrooster controleren.

Biedt Studio 44 proeflessen aan?
Ja! Meld je aan voor een pilates, yoga of barre proefles voor slechts €10. Of je nu de voorkeur geeft aan de dynamiek van yoga of de kracht van pilates mat, ontdek wat het beste bij jou past.

Let op: deze speciale prijs is van toepassing op alle lessen, met uitzondering van de reformer lessen.

Moet ik mijn eigen mat meenemen?
Dat mag altijd. We hebben ook genoeg matten beschikbaar in de studio voor gebruik. Deze matten maken we ook na elke les schoon voor optimale hygiëne.

Hoe kan ik een afspraak maken met een van de therapeuten of coaches voor een privéles?
Afspraken kunnen rechtstreeks via onze website worden geboekt. Selecteer de dienst of therapeut/coach van uw keuze en kies een beschikbaar tijdstip dat voor u het beste uitkomt. Voor meer informatie of assistentie kunt u ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Wat zijn de tarieven voor de verschillende therapeutische en coachingssessies?
De tarieven variëren afhankelijk van de specifieke therapeut of coach en de duur van de sessie. Raadpleeg onze website voor een overzicht van de tarieven of neem contact op met de betreffende professional voor meer details.

Pilates FAQ

Wat is het verschil tussen Pilates Reformer en Pilates Mat lessen?
Pilates Mat lessen worden op een mat op de grond uitgevoerd, gebruikmakend van je eigen lichaamsgewicht voor weerstand. Pilates Reformer lessen gebruiken een speciaal apparaat dat door veren weerstand biedt, wat voor een intensievere workout zorgt.

Zijn Pilates 60+ lessen anders dan reguliere Pilates lessen?
Ja, Pilates 60+ lessen zijn speciaal ontworpen voor de oudere beoefenaar, met aandacht voor veiligheid en het tegemoetkomen aan de unieke behoeften van deze leeftijdsgroep.

De bewegingen worden heel bewust en langzaam uitgevoerd waardoor de training zich richt op de sturing en coördinatie van bewegen. Daarnaast wordt de mobiliteit en stabiliteit van de wervelkolom geoptimaliseerd.

Kan ik Pilates doen als ik zwanger ben?
Zeker, onze prenatale Pilates lessen zijn speciaal ontworpen om aanstaande moeders te ondersteunen. Het is mogelijk om pilates mat of pilates reformer lessen te volgen.

Ben je in je postnatale fase? Mail ons eerst en daarna kun je in elke les (onder onze begeleiding) instromen.

Is Pilates geschikt voor mensen met rug- of nekklachten?
Ja, Pilates kan zeer gunstig zijn voor mensen met rug- of nekklachten. Dit dankzij de focus op core stabiliteit, houding en flexibiliteit. Wij adviseren wel om vooraf met een instructeur te overleggen en contact met ons op te nemen bij blessures of fysieke klachten.

Kan ik Pilates beoefenen als ik nooit eerder heb gesport?
Zeker, Pilates is geschikt voor alle fitnessniveaus, inclusief beginners. Onze instructeurs zorgen voor begeleiding en aanpassingen om aan ieders behoeften te voldoen.

Hoe lang duurt een typische Pilates les bij Studio 44?
Een typische Pilates les duurt ongeveer 60 minuten. Dit omvat een warming-up, de kern van de les met een verscheidenheid aan oefeningen, en een cooling down.

Wat is het verschil tussen power pilates en reguliere pilates?
Power Pilates
is een intensievere versie van reguliere Pilates, ontworpen om een hogere cardiovasculaire work-out te bieden en spierkracht sneller op te bouwen. Deze lessen combineren de principes van Pilates met dynamischere bewegingen en soms met extra weerstand, waardoor ze uitdagender zijn en snellere resultaten kunnen opleveren.

Deze speciaal ontworpen Pilates workout begint met een levendige warming-up, gevolgd door een mix van krachtige sequenties die je spieren richten en versterken zonder de massa. Sluit af met een heerlijke stretch voor de ultieme feel good vibes.

Yoga FAQ

Wat is het verschil tussen Kundalini Yoga en Vinyasa Yoga?
Kundalini Yoga richt zich op het ontwaken van de Kundalini energie door middel van meditatie, zang, ademhalingsoefeningen, en fysieke houdingen. Vinyasa Yoga is dynamischer en richt zich op de flow van de ene houding naar de andere, gesynchroniseerd met de ademhaling.

Ik ben een beginner. Welke yogales is het beste voor mij?
Voor beginners raden we Yin Yoga of Critical Alignment Yoga aan, omdat deze stijlen een rustiger tempo hebben en focussen op het correct uitlijnen van het lichaam.

Biedt Studio 44 ook yoga aan voor zwangere vrouwen?
Ja, we bieden Zwangerschapsyoga aan, speciaal ontworpen om aanstaande moeders te ondersteunen tijdens hun zwangerschap.

Hoe kies ik tussen de verschillende yogastijlen die Studio 44 aanbiedt?
De keuze voor een yogastijl hangt af van wat je zoekt en wat je wilt bereiken met je lichaam. Kundalini Yoga focust op spirituele en fysieke ontwaking, terwijl Vinyasa meer dynamisch is. Yin Yoga is ideaal voor diepe ontspanning en stretch. We raden aan verschillende stijlen te proberen om te ontdekken wat het beste bij je past.

Ik ben niet flexibel. Kan ik nog steeds yoga doen?
Absoluut. Yoga verbetert flexibiliteit, maar je hoeft niet flexibel te zijn om te beginnen. Yoga is voor iedereen, ongeacht flexibiliteit of ervaring. Instructeurs kunnen aanpassingen en alternatieven bieden voor poses om ze toegankelijk te maken.

Barre FAQ

Heb ik danservaring nodig om deel te nemen aan Barre lessen?
Nee, je hebt geen danservaring nodig om deel te nemen aan onze Barre lessen. Barre is een mix van Pilates, yoga en balletoefeningen, geschikt voor alle fitnessniveaus.

Wat kan ik verwachten van een Barre les?
Verwacht een uitdagende workout die zich richt op het verstevigen van je lichaam, met bijzondere aandacht voor de benen, billen en core.

E-mail

info@studio44haarlem.nl

Telefoonnummer

(+31) 6 24890174 

(Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 10:00 – 15:00)

Adres Studio 44

Burgwal 44
2011 BE Haarlem

Small group & private sessions

  • Yoga
  • (Reformer) Pilates
  • Barre
  • Zwangerschapsyoga en -pilates
  • Therapie / semi-private pilates
  • Private Health sessions