Critical Alignment

 

Yoga voor de zorgvuldige uitlijning van het lichaam

Tijdens de lessen bij Studio 44 in Haarlem wordt aandacht besteed aan de zorgvuldige uitlijning van het lichaam, waardoor de energie in het lichaam goed kan doorstromen en bewegingen doorgegeven worden in plaats van vastgezet. Zo kan spanning en stijfheid plaatsmaken voor een gevoel van lichtheid en energie.

De yoga classes

Critical Alignment is gevarieerd en iedere week anders

Vaste elementen zijn:

  • Warming up
  • Coördinatie oefeningen
  • Serie dynamische houdingen
  • Pranayama (ademhalingsoefeningen)
  • Balans houdingen
  • Uitgebreide ontspanning.

Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af.

Het tempo is rustig zodat je goed kunt voelen wat elke houding met je doet en hierdoor kun je ook goed je grenzen aanvoelen en bewaken. Je leert jezelf beter kennen.

De tarieven

1. Regular small group classes

Reguliere groepslessen voor diverse yoga, barre en pilates lessen.

 

2. Pilates reformer classes

Voor de speciale pilates reformer groepslessen.

 

Waarom Critical Alignment?

De voordelen van deze yogalessen

Volgens de Critical Alignment methode is de natuurlijke stand van de wervelkolom de basis waardoor het lichaam vloeiend en moeiteloos kan bewegen. De onderrug en bovenrug, nek en schouders zijn plekken in het lijf waar we gevoelig zijn voor spanning en stijfheid.

Deze ontstaan vaak door een combinatie van verkeerde houding, stress, ouder worden en/of een blessure.  Als delen minder goed of niet meer bewegen zal ons lichaam hier automatisch omheen gaan bewegen en op andere plekken gaan compenseren. Hierdoor ontstaan onnatuurlijke bewegingspatronen, die de stijfheid en spanning in stand houden en vergroten en waardoor op den duur klachten kunnen ontstaan.

Wat is Critical Alignment?

Unieke benadering van Critical Alignment Yoga

De zorgvuldig uitgewerkte anatomische precisie van houdingen en bewegingen worden met aandacht uitgevoerd. De houdingen zijn erop gericht om de natuurlijke stand van de wervelkolom en het lichaam te herstellen en hierdoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren, zodat bewegingen weer licht en moeiteloos gaan voelen.

Behalve het in balans brengen van je lijf op fysiek niveau werkt critical alignment yoga ook door op subtielere emotionele en psychische niveaus en zal het een gunstige invloed hebben of je gemoedstoestand. Je voelt je rustiger, helderder, meer in balans en energieker.

Studio 44 recensies

"Een hele fijne sfeervolle plek met bevlogen mensen. Tijd voor sport en gezelligheid. Een fijne combi!"

Lisette de vries

"Hele fijne studio voor yoga, pilates en barre workouts. Zoek je in Haarlem naar een studio met pilates reformers dan is dit 'the place to be'!"

Barbara klooster - kroon

 

"Fantastische studio met een divers aanbod aan Pilates- en yogalessen! Ik heb meerdere lessen gevolgd op verschillende dagen/tijden en alle instructeurs zijn technisch sterk, oprecht geïnteresseerd in hun studenten, vriendelijk en super gastvrij."

sally alayarian

 

E-mail

info@studio44haarlem.nl

Telefoonnummer

(+31) 6 24890174 

(Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 10:00 – 15:00)

Adres Studio 44

Burgwal 44
2011 BE Haarlem