ELLIE DE JONG – FELDENKRAIS

 

Ellie is afgestudeerd als psycholoog. Ze heeft veel ervaring in les geven aan groepen in het beroepsonderwijs. Gaandeweg raakte ze geïnteresseerd in methoden om lichaam en geest weer tot een geheel te maken. In de psychologie alleen vond ze dat niet.

 

Ellie’s ervaring met Feldenkrais:

‘Ik leerde de Feldenkrais methode kennen in een Zen meditatiegroep ±30 jaar geleden. Het trof me hoe ontspannen ik ervan werd zonder ingewikkelde bewegingen te maken. Alleen al het met aandacht bewegen van bv. mijn arm en schouder had een weldadig effect en het maakte het zitten op het meditatiekussen en het mediteren ook gemakkelijker.

 

Vroeger op school was ik bij gymnastiek wel sterk, maar niet soepel. Dit beeld van mezelf is duidelijk veranderd. Het niet oordelend gewaar zijn van hoe ik een beweging maak, heeft een positieve invloed op mijn zelfbeeld. Bij veel mensen in de Feldenkrais groep merk ik ook dat iets van kinderlijk plezier in bewegen, enthousiasme en levenslust weer terug komt.

 

Later maakte ik kennis met Chi Kung, een Chinese bewegingsvorm verwant aan Tai Chi. Ook Chi Kung heeft een positief effect op je gezondheid en gemoedsrust. Elke dag zijn deze methoden om lichaam en geest te verenigen een bron van inspiratie voor mij. Uit eigen ervaring weet ik dat deze ook helpen om stress te verminderen. Ik voel dat de energie weer gaat stromen en kan geen dag zonder.

 

Mijn partner en twee dochters spelen een belangrijke rol in mijn leven. Zingen in een koor is een ontspanning voor mij .’ Sinds 2008 heeft zij een praktijk voor de Feldenkrais methode in Haarlem. In de Pauwehof in Heemstede geeft zij aan senioren Feldenkrais lessen op de stoel. Ook verzorgt zij geregeld een Slaapcursus.  Zij volgt daarnaast een opleiding tot Trainer Mindfulness.

elliedejong@xs4all.nl