ZITA KLEIN – Critical Alignment Yoga en Tiener Yoga, mindfulness kids en Yoga therapie

 

Zita is al ruim 20 jaar enthousiast beoefenaar van yoga. Ze is gecertificeerd yogadocent voor hatha yoga en critical alignment yoga. Momenteel in opleiding voor critical alignment yoga therapie.

 

Zita over yoga:

 “Mijn eerste yogales was op aanraden van mijn fysiotherapeut. Na een harde val op mijn onderrug had ik lang rugklachten.  Yoga heeft absoluut een hele positieve bijdrage geleverd aan mijn herstel, mijn lichaamsbewustzijn vergroot en mijn algehele houding verbeterd. Sindsdien is yoga een vast onderdeel van mijn leven. MIjn enthousiasme voor yoga heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan lesgeven.

Van alle yoga stijlen past Critcal Alignment Yoga het best bij mij, vanwege de zorgvudige anatomische basis waardoor houdingen heel precies uitgewerkt kunnen worden. Het voelen en onderzoeken van de uitlijning in je fysieke lichaam en tegelijk de verbinding met je emoties en gedachten obeserveren. Je lichaam en geest flexibel houden.  De ervaring van totaliteit waarin je energie stroomt en je meer lichtheid ervaart in je zijn, vind ik heerlijk en zeer waardevol.

Juist de verbinding tussen lichaam en geest is voor mij ook een belangrijk onderdeel van yoga. Je bent fysiek bezig en tegelijk heeft dit ook een gunstige uitwerking op je emotionele en psychische welzijn. Op de yogamat wordt je met van alles geconfronteerd en komen net zoveel verschillende emoties voorbij als in het dagelijks leven. De verstilling en concentratie op de mat geeft je toegang tot mooie inzichten. Hierdoor is yoga voor mij niet alleen een oefening van mijn fysieke lijf,  maar tegelijk ook een oefening in compassie en acceptatie.

Naast yoga houd ik veel van: mijn gezin, de zee, Australië, wandelen, lezen en film.”

Zita geeft behalve yogales ook filosofie les in het voortgezet onderwijs.

Ze heeft de volgende opleidingen afgerond: Filosofie, lerarenopleiding in filosofie, Yoga Academie Nederland, mindfulness voor kinderen, Stoelyoga, Intuition Practitioner, Critical Alignment Yoga. 

Sinds 2016 geeft Zita yogales in Studio 44.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren