Critical Alignment Therapie

Private sessions voor de zorgvuldige uitlijning van het lichaam.

Private Critical Alignment Classes

Critical Alignment Therapie wordt gegeven door Zita, ze gebruikt speciaal ontworpen tools zoals: stripje, rol, blok, boogje en een hoofdstand bankje. Je werkt met anatomische precisie vanuit ontspanning met de zwaartekracht en adem en richten je op het weer vloeiend en moeiteloos maken van de dagelijkse bewegingen: zoals zitten, tillen, staan, lopen, bukken etc.

Met zorgvuldig uitgevoerde houdingen en specifieke bewegingen wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en kan het lichaam transformeren naar zijn natuurlijke vorm en vitaliteit.

Wat is Critical Alignment?

De zorgvuldig uitgewerkte anatomische precisie van houdingen en bewegingen worden met aandacht uitgevoerd. De houdingen zijn erop gericht om de natuurlijke stand van de wervelkolom en het lichaam te herstellen en hierdoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren, zodat bewegingen weer licht en moeiteloos gaan voelen.

Behalve het in balans brengen van je lijf op fysiek niveau werkt critical alignment yoga ook door op subtielere emotionele en psychische niveaus en zal het een gunstige invloed hebben of je gemoedstoestand. Je voelt je rustiger, helderder, meer in balans en energieker.

Waarom Critical Alignment?

Volgens de Critical Alignment methode is de natuurlijke stand van de wervelkolom de basis waardoor het lichaam vloeiend en moeiteloos kan bewegen. De onderrug en bovenrug, nek en schouders zijn plekken in het lijf waar we gevoelig zijn voor spanning en stijfheid.

Deze ontstaan vaak door een combinatie van verkeerde houding, stress, ouder worden en/of een blessure.  Als delen minder goed of niet meer bewegen zal ons lichaam hier automatisch omheen gaan bewegen en op andere plekken gaan compenseren. Hierdoor ontstaan onnatuurlijke bewegingspatronen, die de stijfheid en spanning in stand houden en vergroten en waardoor op den duur klachten kunnen ontstaan.

E-mail

info@studio44haarlem.nl

Telefoonnummer

(+31) 6 27109431 

(Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 10:00 – 15:00)

Adres Studio 44

Burgwal 44
2011 BE Haarlem