Diëtiste Iris

 

Tijdens mijn acht jaar studie heb ik een brede kennis van voeding opgedaan, onder andere over de nieuwste voedingsrichtlijnen, diverse voedingspatronen en voedingsadvies op maat. Focus op zowel gezondheidspreventie als gedragsverandering bij personen met voedingsproblematiek en/of leefstijlgerelateerde ziekten. Bewustwording voor gedragsverandering en het behalen van het juiste resultaat.

Met mijn enthousiasme en creatieve ideeën over voeding wil ik cliënten inspireren en de weg naar een gezondere leefstijl voor hen eenvoudiger maken. Verder streef ik ernaar dat de cliënten door de begeleiding zelfstandig bewuste keuzes kunnen maken. Een positieve benaderingsmethode, stimuleren van intrinsieke motivatie en het principe van de kleine stapjes zijn hierbij van belang.

Diensten

Diëtiste Iris biedt hulp bij

  • optimale voeding
  • gewichtsproblemen; overgewicht, obesitas, ondergewicht en ondervoeding
  • bariatrische chirurgie
  • gezondheidsklachten; een te hoog cholesterol, te hoge bloeddruk en diabetes mellitus
  • maag- en darmklachten; prikkelbare darm syndroom (PDS), opgeblazen buik, stoelgangproblemen
  • allergieën en intoleranties; lactose intolerantie
  • kauw- en slikproblemen en aangepaste consistentie voeding
  • ouderenzorg
  • eetproblemen; emotie-eten en eetbuien
  • vega(n) eetpatroon

Staat uw ziektebeeld/voedingsproblematiek er niet bij of heeft u een vraag? Neem dan contact op voor vrijblijvende informatie.

Tijden

Consulten vinden uitsluitend volgens afspraak plaats.

 

Kosten

Consult                                             Directe tijd* (minuten)                            Kosten €

Intake                                                         60                                                                 60,-

Vervolgconsult standaard                      30                                                                 30,-

Vervolgconsult kort                                 15                                                                 15,-

Telefonisch consult standaard              30                                                                 30,-

Telefonisch consult kort                         15                                                                 15,-

E-mailconsult                                             0                                                                  15,-

 

Indirecte tijd**                      15,- per kwartier

 

*Directe tijd: de tijd dat u contact heeft met de diëtiste.

** Indirecte tijd: tijd die de diëtiste nodig heeft voor het om uw persoonlijk advies te berekenen en samen te stellen, de verwijzer te informeren en uw gegevens in het dossier te registreren. Bij de indirecte tijd bent u doorgaans niet aanwezig. De totaal bestede tijd die de diëtiste in rekening brengt wordt altijd afgerond op kwartieren.

 

Afzeggen en no show

Een afspraak kan per e-mail of telefoon worden afgezegd of verplaatst, hier geldt een annuleringstermijn van 24 uur voor. Bij afspraken die binnen 24 uur of niet worden afgezegd, wordt het gehele consult bedrag in rekening gebracht.

Verwijzing

De diëtiste is direct toegankelijk, dit betekent dat u geen verwijsbrief van uw arts nodig hebt. De volgende zorgverzekeraars vragen wel om een verwijzing; CZ, Delta Loyd, De Friesland, Kiemer en OHRA. Voor een verwijsbrief kunt u contact opnemen met uw (huis)arts.

Vergoeding

Dieetadvisering wordt in 2019 vanuit de basisverzekering voor drie uur vergoed. Indien u een aanvullend pakket heeft, is het mogelijk dat er meer uren worden vergoed. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar. Houd er rekening mee dat de vergoeding meetelt voor het eigen risico.

Diëtiste Iris heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Contactgegevens

Diëtiste Iris Palfenier
Tel: 06-10724175
E-mail: irispalfenier@hotmail.com

Locatie

Studio 44
Burgwal 44
2011 BE Haarlem

Meenemen

Het intake formulier welke u toegestuurd krijgt via de e-mail na het maken van een afspraak voor een intake diëtetiek.