,-,-Critical Alignment Therapie

In Critical Alignment Therapie werken we aan het herstel van de beweeglijkheid, stabiliteit, coördinatie en kracht van het lichaam en is geschikt voor mensen met diverse klachten: lichamelijke klachten (aan rug, nek, schouders, hernia en ook armen en benen) en ook stressgerelateerde klachten (hyperventilatie, burnout) of preventief als houdingscorrectie.

De wervelkolom is hierbij het uitgangspunt. Lichamelijke klachten ontstaan vaak geleidelijk doordat de stand van het lichaam uit balans is geraakt. Het lichaam past zich aan en er ontstaan bewegingspatronen die de onbalans instandhouden en verergeren, waardoor schuin normaal voelt en recht krom. Vaak worden klachten erger op het moment dat een situatie intensiveert, bijvoorbeeld doordat een beweging opeens vaak herhaald wordt of wanneer stress toeneemt/ontstaat. Het lichaam beweegt niet meer soepel en doet pijn en verstoort de dagelijkse bezigheden. Dit kan ook een weerslag op het gevoelsleven hebben.

Door oude bewegingspatronen te onderzoeken en te doorbreken zul je merken dat je lichaam en geest mobieler, stabieler en vitaler worden. De gevoelslijnen worden herstelt en het lichaam wordt beweeglijker en kan weer kracht opbouwen. Het leven wordt letterlijk en figuurlijk lichter.

Critical Alignment Therapie gebruikt speciaal ontworpen tools zoals: stripje, rol, blok, boogje en hoofdstand bankje. We werken met anatomische precisie vanuit ontspanning met de zwaartekracht en adem en richten ons op het weer vloeiend en moeiteloos maken van de dagelijkse bewegingen: zoals zitten, tillen, staan, lopen, bukken etc. Met zorgvuldig uitgevoerde houdingen en specifieke bewegingen wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en kan het lichaam transformeren naar zijn natuurlijke vorm en vitaliteit.
Klachten en pijn verminderen of worden makkelijker te accepteren. Als de mobiliteit van het lichaam toeneemt, vergroot tegelijk de levenszin. CAT is uniek in de zin dat je zelf degene bent die de therapie uitvoert. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een behandelaar maar krijg je de regie weer terug op je lichaam en leven.

De therapie start met een individuele intake (1 uur) waarin de klacht en de voorgeschiedenis besproken wordt. Ook wordt er onderzocht hoe de rug beweegt op basis hiervan wordt een plan gemaakt voor de therapiesessies.

De therapiesessies zijn specifiek gericht op herstel van beweeglijkheid van probleemgebieden (nek, schouders, boven en onderrug) en worden aangepast aan individuele klachten, dit kan in een kleine groep van maximaal 5 deelnemers of individueel als privéles.

De kosten
Intake € 70,-
Rittenkaart voor 10 lessen CAT € 225,-
Rittenkaart 5 lessen CAT € 125,-
Pakket: Intake, 10 groepslessen CAT en een stripje € 300,- 
Privéles € 70,- / Duo les 80,-