FLORIAN ALDERS – Orthomoleculair therapeut

 

Ik ben gepassioneerd over de invloed van voeding en leefstijl op het menselijk lichaam. Vanuit eigen ervaring heb ik geleerd dat voeding ontzettend belangrijk is voor je algehele welzijn. Dit heeft mij doen besluiten de opleiding Orthomoleculaire therapie te gaan volgen. Ik heb hiermee ontzettend veel inzicht gekregen. Zo ben ik er achter gekomen dat veel westerse ziektebeelden een oorzaak zijn van te lang doorgaan op dezelfde manier. Stel je eet elke dag/week dezelfde producten, en deze blijken niet in de juiste verhoudingen te zijn dan gaan er in het lichaam steeds meer processen stagneren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan als chronische vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten, angst of depressie klachten, een laag libido, pijn in je buik, slechte ontlasting, (reumatische pijn), spierafbraak, onder/overgewicht etc.

 

Voor veel mensen is het een hele uitdaging een gezond patroon aan te houden. Eten is immers ook emotie. Ik help graag mijn cliënten op weg met handige tips en tricks om meer energie uit voeding te halen. Dit doe ik door men in te laten zien waar de disbalans vandaan komt, hoe we meer dingen in het eetpatroon kunnen toevoegen/veranderen (zowel met voeding zelf als met supplementen) en daarbij te kijken naar de leefstijl.

 

Naast 1 op 1 sessies vind ik het ook erg leuk om lezingen over dit onderwerp te geven. Ik doe dit graag op verschillende locaties zoals op sportclubs, bij bedrijven of bij culturele centra’s. Leuk als je er een keer bij bent!