Alles over Kundalini Yoga

Wat is kundalini yoga?

Kundalini Yoga, vaak aangeduid als de “Yoga van het Bewustzijn”, biedt een unieke combinatie van fysieke houdingen, ademhalingstechnieken, meditatie en het zingen van mantra’s om de Kundalini-energie in je lichaam te wekken. Deze krachtige vorm van yoga streeft naar het verhogen van je bewustzijn, het ontgrendelen van je energetische potentieel en het verbinden met je diepere zelf.

Verschil tussen kundalini en reguliere yoga

Kundalini Yoga onderscheidt zich van andere yogavormen door zijn focus op het vrijmaken en kanaliseren van Kundalini-energie. Deze energie wordt gezien als een sluimerende kracht aan de basis van de ruggengraat, wachtend om gewekt te worden en door de zeven chakra’s (energiecentra in het lichaam) naar de kruin van het hoofd te stromen.

Kundalini Yoga combineert dynamische lichaamsoefeningen met krachtige ademhalingstechnieken, meditatie en het chanten van mantra’s, wat resulteert in een krachtige spirituele en fysieke ervaring.

Betekenis van Kundalini

Het woord “Kundalini” is afgeleid van het Sanskriet woord “kundal”, dat ‘opgerold’ betekent. Het symboliseert de opgerolde energie aan de basis van de ruggengraat.

In de yogafilosofie vertegenwoordigt het ontwaken van deze energie de ultieme deur naar verlichting, waarbij de individuele ziel fuseert met het universele bewustzijn. Het ontwaken van Kundalini is een transformatieproces dat leidt tot verhoogde fysieke vitaliteit, emotionele balans en een dieper inzicht in de mysteries van het bestaan.

Wat zijn Kundalini Yoga oefeningen?

De oefeningen in Kundalini Yoga, bekend als Kriyas, zijn specifieke reeksen van bewegingen, ademhalingsoefeningen, meditaties en mantra’s die gericht zijn op het versterken van het zenuwstelsel, het balanceren van het glandulair systeem en het ontwaken van de Kundalini-energie.

Een typische sessie kan beginnen met het chanten van een mantra om de ruimte te heiligen, gevolgd door een warming-up om het lichaam voor te bereiden, gevolgd door een Kriya, die gericht is op een specifiek thema of lichamelijk systeem, en eindigt met een meditatie en het zingen van het eindmantra.

Kundalini yoga lessen in Haarlem

Bij Studio 44 in Haarlem bieden we Kundalini Yoga lessen aan die geschikt zijn voor alle niveaus van ervaring, van beginners tot gevorderden. Onze lessen worden geleid door ervaren instructeurs die een veilige en ondersteunende omgeving bieden voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Of je nu op zoek bent naar fysieke verbetering, emotionele heling of spirituele ontwaking, Kundalini Yoga biedt een pad voor iedereen.

We nodigen je uit om deel te nemen aan onze Kundalini Yoga lessen in Haarlem en zelf de transformatieve kracht van deze eeuwenoude praktijk te ervaren. Ontdek hoe Kundalini Yoga je kan helpen om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken.

E-mail

info@studio44haarlem.nl

Telefoonnummer

(+31) 6 24890174 

(Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 10:00 – 15:00)

Adres Studio 44

Burgwal 44
2011 BE Haarlem