Studio44 | Yin Yoga
In deze splinternieuwe Studio 44 heerst een aangename huiselijke sfeer. Geen sportschool, geen massa maar individuele aandacht. De groepslessen zijn toegankelijk voor iedereen, man/vrouw, jong/oud met/zonder blessure. Burgwal 44 Haarlem
Studio 44, sportschool, individuele aandacht, groepslessen, Burgwal 44 Haarlem
16149
page-template-default,page,page-id-16149,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Yin Yoga

Het is geen toeval dat Yin yoga in de Westerse wereld is ontstaan en steeds meer aan populariteit wint. We leven in een tijd van snelheid. We worden continu blootgesteld aan veel prikkels van buitenaf. Prikkels die op een versneld tempo versterkt worden door een technologische vooruitgang die geen pauze kent.  Te vaak krijgen we amper de kans om te pauzeren, om te voelen hoe het met ons is.

 

Jaren geleden zijn een fysiotherapeut, een Chinese arts en een yoga juf bij elkaar gekomen om hun kennis en ervaring te bundelen. Samen hebben ze deze vorm van Yoga bedacht, waarbij door middel van een verstilde vorm van oefenen, een diepe ontspanning gecreëerd wordt.

 

Yin Yoga geeft ons de kans om te vertragen, om naar binnen te gaan en diep in onszelf te duiken. Een pauze voor onszelf te nemen die met stilte gevuld wordt. Een moment waar lichaam en geest actief worden door niets te doen. Onze spieren gaan op non-actief, en de ervaring van doen door los te laten maakt nieuwe deuren voor ons open.

 

Naarmate we langer in een houding stil blijven, wordt nieuwe ruimte vrijgemaakt door ons hele bindweefsel. De energie stroomt doorheen en storende blokkades / stug weefsel worden bij de kern aangepakt. Deze manier van oefenen brengt rust en balans aan ons zenuwstelsel. Het resultaat is te voelen op zowel lichamelijk als emotioneel niveau.

We leren hoe het is om in ons centrum te komen, om balans te ervaren.
Dat geeft rust. Dat geeft kracht. Dat geeft vertrouwen om te bewegen en te leven in een snelle wereld, met veel veranderingen en prikkels.

(Archiprana, 2017)

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren