Studio44 | Masterclasses YOBAG, 17 maart en 7 april 2019
In deze splinternieuwe Studio 44 heerst een aangename huiselijke sfeer. Geen sportschool, geen massa maar individuele aandacht. De groepslessen zijn toegankelijk voor iedereen, man/vrouw, jong/oud met/zonder blessure. Burgwal 44 Haarlem
Studio 44, sportschool, individuele aandacht, groepslessen, Burgwal 44 Haarlem
17038
post-template-default,single,single-post,postid-17038,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Masterclasses YOBAG, 17 maart en 7 april 2019

Masterclasses YOBAG, 17 maart en 7 april 2019

Ervaar het effect van zand zakken in Yoga

Het idee van verzwaring gebruiken op het lichaam ontstond in de zorginstelling waar ik werkte met alzheimer clienten en daar gebruiken ze gewicht verzwaring op het lichaam in de vorm van dekens om mensen terug te brengen in het lichaam.

Ik heb dit idee verder ontwikkeld en ben in de yogalessen met zandzakken gaan werken. Al een paar jaar werk ik er nu mee en met hele goede resultaten.

De 2,5 kg zware YOBAG zand zakken hebben een rustgevende werking in yin, restorative of nidra yoga houdingen. De druk van het gewicht ophet lichaam geeft een gevoel van geborgenheid

Als je een onrustig gevoel in je lichaam hebt, fysiek of psychisch, heeft dit invloed op je lichaamsgevoel. Dit komt doordat de hersenen energie gebruiken voor andere prikkels en reacties dan het lichaamsgevoel. Onder de YOBAG voel je geborgenheid en kom je tot rust.

Als we niet goed geaard zijn en de hersenen energie voor andere prikkels gebruiken en je geen goed contact met je lichaam kunt maken kunnen er sensorische informatieverwerkings problemen ontstaan.

“Als we teveel in ons hoofd zitten of als we niet goed geaard zijn, is het evenwichtsorgaan het zintuig dat probeert de balans in ons lichaam weer te herstellen. Het gewicht van de YOBAG kan dan helpen om deze balans te ondersteunen.

Over Jolanda Schoenmaker:

“Kracht en in je Kracht komen zijn mijn drijfveren om je te ondersteunen”

“De Kracht van een open systeem is niet een eigenschap die je kunt bezitten, maar een proces waarvoor je je kunt openstellen”
Joanna Macy, Despair and Personal Power in the Nuclear Age

Wil je leren hoe je de YOBAG kunt gebruiken in jouw yoga les, consult of practice, kom dan naar mijn masterclass.

De Masterclass wordt gegeven door: Jolanda Schoenmaker

Datum en tijd: zondag 17 maart en zondag 7 april 12 tot 14 uur

Koop je ticket €27,50 via http://www.yogajolanda.com /of stuur een appje naar 06 49105432.

Adres: Studio 44, Burgwal 44 Haarlem