Fiona Straathof 

Ik ben Fiona Straathof en ik ben yogadocent en masseur. Zowel mijn yogalessen als massages geef ik vanuit ‘metta’, een term uit het Boeddhisme die zoveel betekent als liefdevolle aandacht, zachtaardigheid, vriendelijkheid en compassie. Ik moedig de deelnemers van mijn lessen ook aan om op deze manier yoga te beoefenen: met een zachte houding naar zichzelf en naar hun lichaam toe. Vanuit deze vriendelijke nieuwsgierigheid observeren wat er op dat moment is, zonder oordeel. 

In 2017 besloot ik mijn baan als hogeschooldocent en student coach op te zeggen om me hoofdzakelijk te richten op het delen van mijn liefde voor yoga met anderen. Ik beoefen yoga sinds 2001 en ik heb tijdens een moeilijke periode in mijn leven zelf ondervonden hoe helend het beoefenen van yoga en meditatie kan zijn. Via yoga, meditatie & massage kunnen we ons ervan bewust worden dat alles met elkaar verbonden is: lichaam, hart, geest & levensenergie. Soms voelen we ons uit balans omdat we teveel in ons hoofd bezig zijn. We staan te vaak in de doe-modus en negeren signalen die ons lichaam ons geeft. Door yoga te beoefenen of een yogamassage te ontvangen leren in de zijn-modus te komen, en van daaruit weer te voelen en innerlijke rust te ervaren. 

Ik heb veel verschillen vormen van yoga en meditatie beoefend en bestudeerd en daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in complementaire praktijken op het gebied van gezondheid en spiritualiteit. Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen: ik heb een onderzoekende en nieuwsgierige houding, zowel op de mat als in het dagelijks leven. 

Momenteel volg ik een opleiding therapeutische Thaise yogamassage op HBO-niveau en ben ik mijn praktijk voor yogamassage gestart. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik mensen kan helpen om zich fysiek, emotioneel/mentaal & energetisch beter te voelen.