Fascia Roll & Psoas Play

 

De nieuwste ontdekking: De fasciae. De nieuwste trend: Fasciae training. Fasciae is bindweefsel, het weefsel dat ons bij elkaar houdt en alles met elkaar verbindt.

Een 3D netwerk van vezels en fibreuze, kleverige en vochthoudende cellen, die in harmony gerangschikt liggen om het lichaam te ondersteunen (stabiliseren) en gracieus te laten bewegen.

Nieuw is de ontdekking dat we niet alleen de spieren gebruiken en moeten trainen, maar dat we ook de fasciae erbij moeten betrekken om tot een beter trainingsresultaat te kunnen komen. In de topsport en voor de dagelijkse activiteiten.

De fasciae strekt zich uit in lange mediaanlijnen, die zorgen dat het hele lichaam met elkaar verbonden is. Het vormt een natuurlijk, drie dimensionaal patroon. Door blessures, ziekte, stress en eenzijdige belasting of overbelasting past het bindweefsel zich aan en zal het zijn elasticiteit en souplesse verliezen. Dit heeft ook invloed om je evenwicht, je stabiliteit, je mobiliteit en je vermogen adequaat te anticiperen op abrupte en onverwachte impulsen van buiten af.

In de Fascial Release les wordt het bindweefsel aangesproken in zijn functie, gerekt en gemasseerd. Door gebruik van foamrollers en verschillende balletjes en het doen van verschillende lichaamshoudingen wordt het bindweefsel weer soepel gemaakt.

We bieden deze les aan in workshops en in een 4 weekse cursus. In het overzicht “workshops en cursussen”en in de agenda, kan je zien wanneer de eerstvolgende workshop en/of cursus gepland staat.