POWER PILATES / TRX – ADVANGED LEVEL

 

Deze les is geschikt en bijzonder uitdagend voor diegenen die al langer Pilates beoefenen en heel goed instaat zijn de core musculatuur te gebruiken voor stabiliteit van de lage rug.

In deze les komen de advanced oefeningen uit de Pilates aan bod. Ook ligt het tempo van de verschillende oefeningen hoger, waardoor er een lekkere Flow ontstaat die ook je conditie stimuleert.

Vanaf september 2019 combineren we de power pilates les met TRX:

TRX Suspension training is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals en ontwikkeld kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. De Suspension Trainer moet worden opgehangen aan een ankerpunt, waarna je meteen kan beginnen met trainen.

De TRX Suspension Trainer is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Met letterlijk honderden verschillende oefeningen, variaties en combinaties, komt er geen einde aan de mogelijkheden waarop je TRX kunt inzetten om te trainen.

Hoe zwaar de oefening wordt bepaalt de gebruiker zelf door simpelweg zijn/haar lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voeg je meer of minder weerstand toe en heb je zelf de controle over hoe hoog je de lat legt met elke oefening. De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven.

Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht geeft de TRX Suspension Trainer een betere performance en functionaliteit dan grote trainingsmachines en stimuleert het de samenwerking van spieren in het hele lichaam.

Heel soms combineren we ook met de Kettlebells

Kettlebell:

Door Pilates te combineren met de Kettlebell, wordt de workout voor je ‘core stability’ een nog grotere uitdaging. Terwijl je continu met je diepe en oppervlakkige buikspieren de stabiliteit van je wervelkolom onder controle houdt, train je met de Kettlebell je overige spieren op kracht en uithoudingsvermogen. Hierdoor verbetert je conditie en stimuleer je de aanmaak van het lichaamseigen ‘groeihormoon. Dit hormoon (ook wel het ‘verjongingshormoon’ genoemd), maakt ons lichaam zelf aan om de spieren en cellen in ons lichaam te herstellen. Een bijkomend voordeel is dat dit natuurlijke proces een grote verbrander is van lichaamsvet. Je leert op een nette en veilige manier met de kettlebells te trainen. Je zal bewuster worden hoe je je lichaam vanuit je centrum kan beschermen om de krachten die er op inwerken, op te vangen.