De cursus ‘Slaap lekker’ volgt het programma van het Sounder Sleep System. Het is een praktisch opgezette cursus, waarin we oefenen met de verschillende technieken uit deze methode. De Sounder Sleep methode is gebaseerd op de ontdekking dat bepaalde kleine, langzaam en zacht uitgevoerde bewegingen afgestemd op je natuurlijke ademritme, ervoor zorgen dat je van een actieve wakkere fase naar een fysiek- en mentaal rustige fase gaat. Als deze rustige ontspannen fase bereikt is, kun je gemakkelijk in slaap vallen.
De Amerikaan Michael Krugman, Feldenkrais docent en ontwerper van het Sounder Sleep System, ontwikkelde zijn methode onder meer uit het werk van Moshe Feldenkrais (de Feldenkrais Methode, een methode voor bewegingseducatie). De Sounder Sleep Methode bestaat uit drie soorten op elkaar afgestemde technieken om een gezond slaappatroon te bevorderen.
1. Natuurlijke ademhaling
2. Ontspanningstechnieken voor overdag
3. Slaapondersteunende mini-bewegingen.

In deze cursus van vijf middagen oefenen we met deze bewegings- en ademtechnieken om je zowel mentaal als lichamelijk te ontspannen en je slaappatroon te bevorderen. Thuis kun je het geoefende in de praktijk brengen. Je krijgt een handleiding met theorie en oefeningen. Ook kun je luisteren naar audiobestanden van de oefeningen.

Data: 6, 13, 20 en 27 november en 4 december.
Tijden: 14 tot 16 uur.
Minimum aantal deelnemers is 6
Prijs is €120,-
Meer informatie en inschrijven: elliedejong@xs4all.nl