Ooit er wel een over nagedacht dat ons lichaam een grote chemische fabriek is waar dagelijks miljoenen reacties in plaatsvinden? En dat al deze reacties invloed op elkaar hebben?
Na de succesvolle lezing over de relatie tussen voeding en stress bij de Dakkas in 2018 gaat Florian in dit Fridayevent wat dieper in op de relatie tussen voeding en neurotransmitters (ook wel onze aanstuurhormonen genoemd). Neurotransmitters die ter sprake komen zijn Dopamine, Serotinine, Acetylcholine en GABA.

Kort gezegd:
• Dopamine ons actie hormoon die o.a. zorgt voor een scherpe geest, beloning en motivatie.
• Serotonine wordt ook wel ons gelukshormoon genoemd en is verantwoordelijk voor je zelfvertrouwen, darmperistaltiek en (nacht)rust.
• GABA zorgt voor rust, helpt je te ontspannen, overzicht te bewaren en je rustig te voelen.
• Acetylcholine is ons schakelhormoon en draagt bij aan een goed leervermorgen, creativiteit, snel denken en welbespraaktheid.

Neurotransmitters hebben grote invloed op ons dagelijks functioneren. Ze bepalen ons gedrag en gevoel. Wanneer ze in balans zijn voelen we ons stabiel, maar helaas gebeurd het maar al te vaak dat deze signaalstofjes uit balans zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben, denk aan stress, toxines (luchtvervuiling, cosmetica, roken, alcohol, medicatie), een verkeerd voedingspatroon, een onderliggende onsteking etc.

Klachtenbeelden die dan kunnen ontstaan zijn:
stressklachten, depressie, slaapproblemen, niet offline kunnen gaan (piekeren), gespannen spieren, hoofdpijn, concentratieproblemen, stemmingsklachten, angsten, depressie, vermoeidheid, lusteloosheid, mentale onrust, verlaagde weerstand, chronische vermoeidheid, verslaving, vergeetachtigheid, pijnklachten, ADHD, ADD, autisme, darmklachten, geheugenproblemen, coördinatieproblemen, spierzwakte, tremoren, prikkelbare darm syndroom (PDS), hoogsensitiviteit (HSP), paniekaanvallen et cetera.

Florian zal in dit event uitleggen hoe hij inzicht kan krijgen in de functionaliteit van iemands neurotransmitters en zal verschillende situaties schetsen waarbij neurotransmitters uit balans zijn. Uiteraard gaat hij het ook hebben over het in balans brengen van de neurotransmitters.

Klinkt dit interessant? Schrijf je dan in voor dit fridayevent op 29 november!

Inschrijven: www.studio44haarlem.nl/rooster In het rooster klikken op het event van 29/11 (blauwe les) en dan de lossen betaling voldoen.

Datum: vrijdag 29 november 2019

Tijd: 20:00 – 21:30

Adres: Studio44, Burgwal 44 Haarlem

Docent: Florian Alders

Kosten: 15,- (losse betaling)