FYSIOTHERAPIE & CRANIOTHERAPIE

 

Mijn naam is Alice en ik ben fysiotherapeut, Cranio therapeut en osteopaat in opleiding. Vanaf maart 2019 heeft mijn praktijk een tweede locatie in Haarlem, namelijk binnen Studio 44.

 

Lijfwijsheid

Het lichaam functioneert als een éénheid, bij ‘problemen’ reageert dan ook het hele lijf. Pijn of ongemak is een signaal van het lijf om je gedrag aan te passen, het zijn de symptomen van een verstoord evenwicht. Het lastige is dat de plek waar de pijn tot uiting komt vaak niet de plek is waar de oorzaak ligt, maar alleen een symptoom is. Als de bron van de disbalans niet gezien en/of behandeld wordt, komt de klacht steeds weer terug of ontstaat er de zogenaamde ‘zwakke plek’.

 

Osteopatische technieken

Met zachte manuele,- en osteopatische technieken onderzoek ik je hele lichaam en zijn compensatie patronen. Deze patronen heeft je lichaam ontwikkelt om ondanks de disbalans toch te kunnen functioneren, tot nu.
De behandeling is ook gericht op het hele lichaam en is daardoor effectiever en duurzamer dan een symptoom gerichte behandelingen. Het lichaam wordt als het ware compensatie patroon na compensatie patroon ‘afgepeld’ om zo bij de kern van de klacht te komen. Binnen gemiddeld drie manuele behandelingen verminderen de klachten en voel je meer ruimte in je lijf.

 

Fysiek en mentaal

Een bijzondere specialisatie die ik aanbied, is Cranio therapie. Dat is een soort bindweefsel (fascie) therapie waarbij blokkades, die door fysieke en/of mentale disbalans zijn ontstaan, kunnen worden opgespoord en ‘ontrafeld’. Met een prettige en subtiele aanraking kunnen deze tot een unwinding komen. Dit is een bijzonder fenomeen waarbij weefsel de vastgehouden overmatige spanning los laat. Deze therapie verreikt en ontspant lichaam en geest.

 

Prijzen

Fysiotherapie intake, onderzoek, behandeling (45 min.) – 48 euro
Fysiotherapie vervolg (30 min.) – 36 euro
Fysiotherapie wordt 70%-100% vergoed uit de aanvullende verzekering.

Cranio Therapie eerste keer (55 min) – 85 euro
Cranio therapie vervolg sessie (55 min) – 85 euro
Cranio therapie wordt grotendeels vergoed uit het aanvullende pakket alternatieve zorg. 

Bewaren06-20277515
info@alicedejong.com

Kijk op www.alicedejong.nl voor meer informatie of om online een afspraak te maken.