Body stressrelease met ademwerk

Ons lichaam heeft het vermogen om stress op te slaan. Dit is een methode om in een bepaalde situatie ervoor te zorgen dat je systeem niet overdonderd word.

In een optimale wereld zou je vervolgens op een ander moment in een veilige situatie deze opgeslagen stress weer kunnen vrijgeven zodat de spanning weer uit je systeem kan.

Vaak is het zo dat we in onze cultuur en samenleving ten eerste niet bewust zijn of erkennen dat sommige situaties stressvol zijn, en dat we vervolgens onszelf niet de tijd, ruimte en veiligheid geven om deze stress te verwerken. Veel van de deze energie blijft dan opgeslagen in het lichaam. Vaak zijn hebben we hier niet direct last van, maar door de spanning veranderd de circulatie en doorbloeding in dat deel van je lichaam. Dit begint dan vaak eerst met een zeurende pijn in een spier of bepaald orgaan. Maar als dat langer bestaan en het systeem niet de mogelijkheid heeft om dit vrij te maken, worden dat chronische klachten.

In ons zenuwstelsel is een bijzonder mechanisme wat deze spanning op een diep niveau kan oplossen. Dit is een bepaalde reflex, welke elk gewerveld organisme heeft. Het is een speciale manier van schudden en trillen van het lichaam welke eigenlijk automatisch zou moeten optreden na een stress situatie.

In de stress release leer je hoe je deze reflex kan aanzetten en hoe je jouw spanning kan vinden, losmaken en

kan laten stromen zodat jouw systeem weer volledig in flow komt. Deze techniek word gecombineerd met een vorm van verbonden ademhalen om te zorgen dat deze release optimaal kan plaats vinden. Na deze sessie voelen onze klanten zich vaak heel erg opgelucht, vrij en ontspannen. Je leert hoe je deze technieken zelf kunt uitvoeren zodat je het zelf thuis kunt herhalen.

 

  • Maak een afspraak met Wouter: wholefitfysiotherapie@gmail.com
  • Intake & sessie 60 min: 90,- euro (vergoeding deels mogelijk middels fysiotherapie)
  • Vervolg sessies 60 min.: 90,- euro (vergoeding deels mogelijk middels fysiotherapie)