Jolanda Schoenmaker – Bio dynamische lichaamsgerichte therapie

the power that made the body heals the body

Therapeutisch gesprek; een gegrond inventariserend intake gesprek

Wij beschikken over een natuurlijk zelfregulerend vermogen dat ons in staat stelt om ervaringen te verwerken en om te groeien

Kracht en in je Kracht komen zijn mijn drijfveren om je te ondersteunen

De Kracht van een open systeem is niet een eigenschap die je kunt bezitten, maar een proces waarvoor je je kunt openstellen.

Joanna Macy, Despair and Personal Power in the Nuclear Age

Ik werk met het zelfregulerend vermogen van ons lichaam en maak gebruik van therapeutische interventies, met name uit de biodynamische psychologie.

In een gesprek onderzoeken we conditioneringen en overtuigingen die jou beperken in jouw leven. Meer dan focussen op problemen, ben ik gemotiveerd om te zoeken naar de opties ter verbreding van jouw referentiekader, naar levendigheid, naar de energie en zin. Naast aandacht voor het cognitieve, is in het gesprek vooral aandacht voor het in contact zijn met jouw bewustzijn.

Lichaamsgericht werken

Dit kan een uitnodiging zijn om bij jezelf stil te staan en te onderzoeken wat je ervaart in je lichaam om zo je bewustzijn te vergroten. Het kan ook een fysieke oefening zijn om bijvoorbeeld wat meer in je lichaam te zakken of om te ervaren waar je je kracht vandaan haalt. Het gaat onder andere om het verkennen van spanningen, blokkades, gevoelens en gewaarwordingen in het lichaam.

Energiewerk

Door contact te maken met een vastzittende emotie kan de energetische spanning ontladen worden. Zo wordt de energie in jouw lichaam/ systeem gereguleerd, waardoor je je weer levendiger voelt. Een hands-on energiebehandeling op de massagetafel is ook een mogelijkheid. 

Yoga

De vorm van yoga is een onderzoek in je lichaam en geest waar kracht en ontspanning hand-in-hand gaan. We doen klassieke yogahoudingen gebaseerd op de Vijnana Yoga, Yin en Restorative yoga waarbij ik je steeds uitnodig om te bewegen vanuit het centrum, moeiteloosheid en vanzelfsprekendheid. Dit maakt dat je trouw blijft aan waar jij hier en nu bent, mentaal en fysiek. 

Trust your body by listening to it. It is a self regulatory system that enables us to process all our experiences which allows us to grow

Ademhaling

Aandacht voor jouw ademhaling en die van mezelf is helpend om aanwezig te zijn, om in contact met jezelf te zijn. Zet je je adem op slot, zit je adem hoog of laag, bewegen al jouw ribben mee of alleen maar 1 kant, het geeft allemaal zinvolle informatie over hoe je met jouw energie omgaat. De focus licht veelal op het verlevendigen van jouw ademhaling.

Therapeutische massage

In contact met jou gaan we op zoek naar waar een teveel aan spanning ontladen kan worden. Daar waar te weinig spanning is stimuleren we levendigheid. Op deze manier ervaar je een fijne balans van kracht en ontspanning. Je spierpantser kan ontspannen, je ademhaling verdiept en verruimt, je bent meer aanwezig in jouw lichaam en kunt meer steun ervaren. Mijn manier van masseren kenmerkt zich door werkelijk aanwezig te zijn, zowel bij mezelf als bij jou. Dit is voelbaar als een soort herkenning, je gezien en (aan)geraakt voelen. 

Tarief

Mijn tarief voor een consult is 95,- Euro. In een consult bepalen we samen wat passend is, meestal combineer ik een gesprek met bijvoorbeeld lichaamswerk. De massages dienen altijd een therapeutisch doel en kunnen onderdeel uitmaken van een consult. Het consult vindt plaats in studio44.
Ik geef geen losse massages.

www.yogajolanda.com